Sunday, December 13, 2009

Finito!

Selleks aastaks on kool läbi! Ja mina olen ka täiesti läbi. Selles on oma osa mudugi korralikul pidutsemisel kooli lõpu ja pika talvevaheaja saabumise puhul, aga no ma pole siukest väsimust enne tundnud. Üle mõistuse, miuke väss!
Aga tore on see, et lumi tuli maha nädalavahetusel. Ja linn on jõuluehetes ja Helsingi kesklinnas on ka jõuluturg. Turu nurga taga on süsimustad poisid Aafrikast, nagu Soomele kombeks. Koolis ükspäev kursaõdedega rääkisime, et kes mida jõulude ajal teeb ning oli päris mitmeid, kelle jaoks meie traditsioonilised jõulud ei täheda mitte midagi. Kuigi tavalise eestlase jaoks ei ole jõulud ka just mingi religioosne püha, siis tähistame me neid ju sellegi poolest. Siin on see pilt lihtsalt väga kirju. Detsembri alguses rääkisime Türgi neiule päkapikkudedst näiteks J Mitte et ta ei teaks, aga samas tal pole ka kunagi käinud. See väike viga sai ka parandatud!

Täna kolisin oma häärber toast välja, või noh tegelen sellega veel. Kolin siis väiksemasse tuppa samas korteris. Sest suurde tuppa tuleb toa omanik tagasi ja teisest toast on inimene mõneks ajaks välismaal. Paari tunni pärast laeva peale ja õhtuks Pärnu. Ja mõte ei tööta rohkem!

No comments:

Post a Comment