Thursday, March 5, 2009

Workin' girl!

Mul on nüüd oma tuba :) Ajee noh! Elan Perthis suburbis nimega Como koos Lõuna-Aafrika paarikesega. Meil on kolme peale kahe magamistoaga korter pluss avatud köögiga nn elutuba. Ja korteril on rõdu, väike aga siiski :) Korterikaaslased on täitsa toredad, natuke telekasõltlased küll. Mõlemad on üliõpilased. Eile õhtus oli meil naabritega õhtusöök ning selgus, et ka naabrid on toredad noored inimesed. Ja siis ma pean veel midagi mainima, mis teid natuke ikka kadedaks teeb :p Kortermaja juurde käib bassein :D Täna just käisin peale tööd basseini ääres beezitamas ja bassus ligunemas. Väga mõnus!
Tänaseks on juba 3 tööpäeva selja taga ja üks veel minna enne nädalavahetust. Kunagi teen teile vormis pilti kah, aga siis kui mu särk nii kortsus ei ole või midagi. Töötan Perthi suurimas pargis - Kings Park hooldustiimis :D Tundub rahva hulgas väga popp koht olevat, sest inimesi ja autosid on seal kogu aeg. Lisaks kontserte, koolitusi, pulmi jne. Täna oli mingitel lastel loodusõpetuse tund pargis. Seal töötavad nii aiandus, muru, administratsiooni, hooldus ja kindlasti veel mõned tiimid, mis ma ära unustasin. Hooldustiim tegeleb kõige! Nagu meie eelkäija Priit ütles, siis hooldustiim tegeleb sellega, millega teised tiimid hakkama ei saa või tegeleda ei taha. Mina teen ajalugu ja olen esimene naisterahvas selles tiimis. Enamus vendi selles tiimis on seal pargis töötanud 22-28aastat. Teistest tiimides on sellised veteranid kellel on 41aastat ette näidata. Tegemist riigiorganisatsiooniga -> töö tegemise efektiivsusega on nagu on. Take it easy and don 't overwork. Mulle sobib! Esimesel päeval pandi meid (Oliver töötab ka seal) toimetama Alfrediga, kes on 72, kamandab palju ja seda sellise itaalia aktsendiga, et saa sa siis aru mida ta ütles, griilimise ala prügikaste koristama. Et vahetad täis tühjade vastu. Edasi kupatati pinke värvima/õlitama. Valge kaitseriietusega olime piisavalt atraktiivsed, et saime kellegi turisti fotoalbumisse. Teisel päeval kimasin tiimi bossiga ringi, parandasime igast värki ja tirisime pinke ja poste maast välja. Täna lammutasime 2 pinki 4-kesi laiali, et uus asemele panna. Noh väga kaugele just ei jõudnud aga aega ju on :) Mõnel vennal oli palju rohkem tegemist kella jälgimisega, et kas on juba hommikuse tee aeg ja siis lõuna ja siis saab juba koju. Tööpäev algab hommikul kell seitse ja tööle kiman rattaga. Rattaliiklus on sellise kellaaja kohta suht tihe ja tee lõpus ootab mind hull tõus, mida ma tänaseni veel ei ole jaksanud ratta seljas võtta. Vaatame, kas selles osas midagi nädalatega muutub või mitte ;) Ja kuna park on linna kõrval ja mäe peal, siis hommikused vaated linnale on seal superilusad. Seega väga mõnus töökoht - päev otsa värskes õhus ja natuke füüsilist tegevust! Ja siiani tundub, et nad ei ole esimese tüdruku palkamist kahetsema hakanud. Ptui ptui ptui!
Oo ja mis veel töö juures hea on? Austraalias nimelt ei tule kraanist külma vett. Mitte selles mõttes, mida meie eestlased teame külma veena. Lihtsalt ei ole külm ja midagi pole teha. Pole vahet kaua ootad. Aga töö juures on veekraan, kust tuleb tõeliselt külma vett. Jess ma ütlen. Pealelõunasel ajal, kui päike hakkab keevitama on selle kraani üle ikka väga hea meel.
Täna saime veel teada, et Austraalias ei tähistata kõiki pühi alati üleriigiliselt. Mõne püha puhul on mõnes osariigis vaba päev. Teises osariigis võibolla tähistatakse sama püha nädal aega hiljem või üldse mitte. Naljakas on see Austraalia, sest siin ei ole ju tegelikult Austraalaseid vaid kõik sisserännanud rahvas. Aborigeenid on neil siin pigem pinnuks silmas, neist ei räägita uhkusega vaid need on pigem just pätid. Uus-Meremaal oli maori kultuur ikka au sees. Ja üldse, kui rääkida veel Uus-Meremaast, siis mitte, et Austraalia ei oleks tore, aga Uus-Meremaa on lihtsalt fantastiline. Soovitan soojalt!

No comments:

Post a Comment