Wednesday, May 6, 2009

Suvi? Talv? Sügis?

Tundub, et inimesed siin ei oska väga otsustada, mis aastajaga tegemist on ning tänaval näeb igasugu naljakates riietes inimesi. Kes on talvemantlis ja saabastega, kes suvises kleidikeses, või nagu mina täna - jalas flipflopid, kolmveerand püksid, maika, dressikas, jakk, sall mitu korda ümber kaela mässitud ja müts. Ise olin väga rahul :)
Minu viimased päevad Melbournis läksid lennates. Käisime Kristina ja Rekaga Melbourne'i Jazz Festivali raames jämmsessionil. Ukse peal küsiti, kas soovite mängida, meie vastasime, et ei aitäh. Aga tean ühte saksofonimängijat, kes oleks sinna hästi sobinud ;)
Külastasin ühte väikest kunstigaleriid nimega L'Outre. Kõikide teiste galeriidega võrreldes ikka tibatillukene aga oma moodi lahe ja kinky (no ei ole eesti keeles head sõna). Hea, et Melbourne mu reisi viimane sihtpunkt ei olnud, mudu oleks sealt kindlasti midagi minuga koju kaasa tulnud, sest kõik tööd, millest enamus olid joonistused, olid müüa. Selle galerii külastus pani Melbourne'i i-le täpi, kui Melbourne'is oleks i-d ;) Ja Leen ei tohi pahandada, sest kindlasti ei olnud viimane lause eesti keele reeglitega kooskõlas :D
Laupäeval oli meil 4eestlase ja ühe kohaliku indialasega trip Great Ocean roadile. Jee kurvilised teed aga õnneks suutsin ennast vaos hoida. Sellele järgnes piknik, kus ma peaaegu midagi ei söönud ja vaatasin, kuidas teised mugisid. 12 apostlist veel 7 seisavad ja meie õnneks, meie all ükski kokku ei varisenud :) Pildid räägivad enda eest!!
Viimasel päeval viis Kristina mind, Helenit ja Rekat peale loomaaias müttamist Fitzroy linnaossa taimetoitlaste restorani sööma. Jammi kui hea Vege Toasti ma tellisin ja kui head koogid seal olid, mida me mudugi lõhkemiseni sõime. Toit oli tõesti superhea ja linnaosa superlahe. Meie kõrvallauas oli vägeva afromikriga (nagu Samuel L Jakcson Pulp Fictionis) 60ndate stiilis riietusega sell, tal oli surepüsti lahe tagi. Ühes teises lauas oli tumepunase velvetpintsakuga kräsupäine sell naljaka nahk paunaga. Mõnus boheemlaslik koht oli ja sinna läheks küll uuesti ja uuesti (oohoo... näe kohe kaks korda uuesti läheks). Ja olles Sydney hop-op hop-off sightseeing bussi peal jõudsin seda juba ka ühele inglasele soovitada. Ta pidi Melbourni minema ja polnud veel Fitzroys käinud. Mudu oli ta rattaga Adeleidist läbi kõrbe Austraalia põhjaossa välja sõitnud. Tee peal oli olnud punkt, kus järgmise asustusega kohani oli ligi 400km tühja maad. Ütles, et ta pole ennast kunagi veel nii eraldatunda tundnud. G'onya mate!
Oo ja ma käisin Imax Teatris, Under the Sea 3D filmi vaatamas. Ekraan oli 7korruse jagu kõrge. Ja nii lai, et kahest silmast jäi väheks. Täna müttasin veel Sydneys ringi. Käisin katsusin ooperimaja oma käega ära ja khmm... kuigi see katus näeb kaugelt ilus välja, siis lähemalt näeb see välja nagu mõne Mustamäe korteri WC sein. Nagu tõesti, see on tehtud kahte tüüpi plaatidest, miskid Rootsi plaadid ja puha ning väidetavalt 1'056'000 tükki. Loodan, et liiga paljudel inimestel ei teki selliseid assotsiatsioone. Sillerdas mudu päikse käes täitsa ilusasti ;) Liskas kondasin läbi botaanika aia ja Austraalia vihmametsa, mille puude ladvad olid paksult nahkhiiri täis. Mitte nagu üks või kaks vaid sadades. Ja see on väga kift kuidas keset linna on suur park, kus on sopikeski, mis näevad välja nagu täielik dzungel. Ja kella poole kahe ajal käis pargis siuke tõmblemine ja ringi jooksmine, et tekkis tunne, et peaks ka kuhugi jooksma kuna kõik jooksevad. Palju kontori inimesi oma lõunat pargis veetmas ning paljud lõuna ajal sportimas. Kogu aeg keegi jookseb kuskil silma. Tea kui pikad lõunad neil on, et aega trenni teha ja kõike? Teeb kadedaks....aaa vabandust ei tee, sest mul ei ole tööd ja ma võin kogu aeg joosta :p
Veel meeldib mulle idarannikul see, et siin on ohtralt odavat sushit :D Perthis oli sushi praktiliselt kaks korda kallim. Ja mulle meeldib see sushi valik siin! Letid tänava ääres, kus on valik umbes 10-15 erineva täidisega rulli vahel, rull siis natuke alla 10cm pikk. Saad selle koos soja kastmega, mis on väikses plastmasskalakese kujulises pudelis.
Eile jõudsin veel ka Bondi beachil varbaid sulistada, see on üks Ausside kuulsamaid randu. Minu kahjuks rannailma väga ei olnud kuid vesi oli küll supersoe. Ja väga ahvatelvad lained ;) Ja kas teile ka tundub, et mul on täielik mölapidamatus. Jube pikaks kipub see sissekanne. Olengi juba paar päeva üksi teel olnud :p
Täna õhtul istun ööbussi peale ja sõidan Byron Baysse. Kes see teab, mida Byron Bays tehakse? Stay tuned!

No comments:

Post a Comment